9 Şubat 2017 Tarihli Toplantı

9  Şubat 2017 Tarihli İZİSYÖM Yönetim ve Danışma Kurulu Toplantısı

1. 2016 yılında düzenlenen faaliyetler hakkında üyelerimize Doç. Dr. Yunus Emre Özer tarafından bilgi verilmiş ve 2017 yılında ilişkin planlanan faaliyetler görüş ve önerilere açılmıştır.
  2. 16 Mart 2017’de saat 13:30-18:00 arasında DEÜ Rektörlük DESEM Bordo Salon’da gerçekleşecek “Gıda Güvenliği” farkındalık toplantısının taslağı üyelerimizin görüşleri doğrultusunda aşağıdaki gibi ortaya çıkmıştır.

İlk oturum Moderatör: Prof. Dr. Hale Ören)

(Hedef kitlesi DEÜ 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri olmak üzere çocuklara yönelik oturum olacaktır. Bu konuda Prof. Dr. Hale Ören hocamızın da desteğiyle DEÜ 75. Yıl Ortaokulu ile işbirliği yapılacaktır. Öğrencilerin ulaşımı okul müdürlüğü tarafından organize edilecektir.)

• Dr. Nur Arslan- Gıda Güvenliği Çocuk Sağlığı
  • Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ya da yönlendireceği kişiden alınacak destekle yerel gıdalar slowfood, çocuk meclisi katılımcıları vb konularda sunum

İkinci Oturum (Aşağıdaki isimler alternatifleri içerecek geniş kapsamlı şekilde düzenlenmiştir) Moderatör: Prof. Dr. Nur Arslan

• Dr. Tayfun Özkaya-Gıda Güvenliğinden Gıda Egemenliğine-Slow food yeryüzüpazarı – EÜ Ziraat Fakültesi
  • İsmail Uğural –Tarım Gıda Yazarları Derneği
  • Ali Ekber Yıldırım-Hayvancılık Yazıları Dünya Gazetesi
  • Emin Koç – Gıda Güvenliğinin Hukuki Boyutu
  • Neşe Zeren Nohutçu-İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü
  1. 2017’nin Ekim ya da Kasım ayında “Temiz Enerji ve Ege Bölgesi’nin Durumu, Mevcut Yatırımlar, Gelecek Senaryoları” başlıklı bir farkındalık toplantısı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.
  2. İzmir’in güzelliklerini ortaya çıkarma ve STK’ları biraraya getirmeyi amaçlayan, İZİSYÖM, Dağlık Alanların Sürdürülebilirliği ve Yönetişimi Derneği, DEÜDER işbirliğinde Üniversitemizin desteğini talep ederek sosyal medya ve ağlar üzerinden #güzelizmirdeü başlığında bir farkındalık çalışması düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Süreç sonunda DEÜ 75. Yıl Amfisinde bir sonuç toplantısı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.
  3. Gelecek süreç içerisinde “Kent Estetiği” temasıyla bir farkındalık toplantısı geliştirilmesi fikri ortaya çıkmıştır. Konu ilerleyen toplantılarda olgunlaştırılacaktır.

Güncel Duyurular